Fortsatt oro för sikt på övre etage.

Nästan tre månader sedan jag sist skrev på bloggen. 

Har inte ansett vara någon större ide att komma med bilder nu när MFFs egen hemsida uppdaterar så bra. Men vem vet, det kanske kommer några ströbilder framöver.

Anledningen till att jag nu skriver att pga att jag varit i kontakt med MFF angående de fallräcken som skall placeras på övre etage.

MFF kan i dagsläget inte ge något svar på om eller hur många som kommer få sin sikt skymd pga av dessa. Detta då MFF har ansökt om dispens angående höjden på dessa fallräcken och därför ännu inte vet hur höga de kommer bli. Man laborerar också med material såsom plexiglas för att minimera störningen.

 

Jag har därför tagit mig friheten att lägga in dessa fallräcken på MFFs egen bild över de berömda siktlinjerna så att ni kan bilda er en egen uppfattning.

På andra bilden så har jag även ritat in de nya siktlinjerna för de åskådare som hamnar på sas fel sida räcket. 

Den åskadare som hamnar närmast räcket kommer kommer få se hela planen samt även nedre läktaren på motsatt etage genom plexiglas. 

Rad två från räcket kommer se ca 12meter utav planen närmast honom/henne genom plexi.

Rad tre 4,4 meter.

Rad fyra 2.36meter.

Osv upp till översta raden, den enda som verkar kunna se sidlinjen med uppsatt fallräcke.

Alla dessa siffror är framräknade med ett fallräcke som har höjden 110cm. 

 

 

 

Dessa räcken skall alltså placeras ut längst ner på de trappor som löper på varsin en sida om utgångarna på övre etage. Alltså två fallräcken på utgång.

Vet ej om det även blir fallräcke längst ner på den trappan som leder ner till första raden på övre etage. Bredden blir förmodligen 70cm(per räcke).

Enligt MFF så har de varit ovetandes om dessa räcken fram till för en kort tid sen. Vilket i mina öron låter väldigt underligt. Om så är fallet så bör nog MFF ta en väldigt seriös diskussion med byggaren vad denne sysslar med. Jag skulle vara väldigt förvånad om dessa räcken inte omnämns i bygghandlingarna. 

Vilket som, hoppas mina bilder hjälper till att förstå hur sikten eventuellt kommer att påverkas.

 

 

 

 


RSS 2.0