Sikt på övre etage?

Idag så lade MFF ut bilder då flera, tydligen inte bara jag, undrat över hur bra de skulle se planen från sina platser. En undran som uppstod i lördags när de var inne och kollade var de skulle sitta.

Som ni vet tog jag upp detta redan ivåras här på bloggen. Problemet som jag sett det har varit på övre etage.

Då undrade jag över hur högt det räcke skulle bli som skall sitta längst ner på övre etage. Men jag fick lugnande besked att det inte skulle störa sikten. Jag fick inte det hela att gå ihop då minst 110cm höjd brukar gälla, men tydligen så hade bygget fått dispens så att räckets totala höjd endast behövde vara 80cm.

Allt klart så långt, räcket kommer inte skymma sikten.

Nästa problem som jag upptäckte var när jag var inne och fotade på arenan. Nämligen att åskådarna som sitter nedanför/framför en på övre etage skymmer mer än räcket kommer att göra. Men pga att inga linjer var utritade så gick det inte att se om planen skymdes.

Men nu när MFF lagt ut bilder på planen samt hur det kommer se ut från övre etage så är jag pånytt ganska orolig.

Tyvärr så har MFF lagt ut en bild som är tagen från första raden på övre etage. Denna plats har ju givetvis bäst siktlinje då siktvinkeln blir mindre då högre/längre bak då kommer på övre etage. Sedan så kan ju inte en person på första raden ha någon framför sig.

 

Jag lägger upp två bilder så kommer ni se var jag menar. Den ena är MFFs egen bild från idag, den andra tagen av mig på rad sju med folk sittandes framför mig. Döm själva.

Jag tycker det ser väldigt tight ut. Tänkt då på att jag är 188 lång och personen framför mig ca180. Hur mycket mindre hade då en person på 165 sett om den haft någon som är 190cm framför sig?

Jag hoppas givetvis att jag är helt fel ute, men jag får det inte att gå ihop.

 


Sydöstra kurvan (B21)

Lite bilder tagna högst uppe på sydöstra kurvan (B21).

 


Vy från östra.

Lägger upp någar bilder tagna från den plats jag blev tilldelad på Nya Malmö Stadion. Bilderna är ju tagna från östra men jag skall sitta på motsvarande plats på västra. Tycker jag fick ganska hygglig plats ändå.;)                                                         

 


Siktlinje?

Tog ett par bilder idag när några satt ner framför mig på övre etage. Det oroar mig lite för om ni kollar på bilden så skymmer dom en hel del av gräsmattan. Nu kommer givetvis inte hela gräsmattan bli plan men visst ser det oroande ut?

Lägger upp en bild, vad säger ni? Oroar jag mig i onödan? Märkte fler än jag detta?

 

 


Nya Malmö Stadion 081025

Lite fler bilder från idag. 

 

 

 


Nya Malmö Stadion 081025

Som ni har sett så har det inte blivit några bilder den senaste månaden. Har varit lite svårt att finna några nya motiv. känns som om man upprepar sig hela tiden.

Men idag så hade jag tillsammans med alla andra som bokat nya årskort till arenan chansen att komma in och se nya stadion inifrån.

Naturligtvis tog jag med kameran.

Blev en massa bilder som jag tänkt lägga upp här de närmaste dagarna.  Har inte sorterat bilderna ännu så jag lägger upp en enkel bild.

Men som sagt de närmaste dagarna så kommer det fyllas på med en hel del bilder.

 

 


RSS 2.0